Из Пловдивските улици..

Най-много обичам да пътувам. За щастие днес ми се отдаде тази възможност и успях да отида в Пловдив с приятелки! Хубавото на училището е, че от време на време организират еднодневни пътувания и обикаляме. Любимо, нали?
Сутринта се събудих в шест и тридесет със страшно главоболие, но това по никакъв начин не развали настроението ми, защото чаках този ден от толкова седмици. По план трябваше да тръгнем в осем часа, както и стана, затова трябваше да се оправя и да потегляме. Взех си чантата, с най-необходимите ми неща ( телефон, фотоапарат, преносима батерия, храна и слушалки )  и изчезнах през вратата. Пътуването беше приятно за сметка на бързото оправяне, защото моя милост реши да се излежава до седем часа. 


Първата ни спирка беше причината, заради която отиваме ‘’Международния панаир в Пловдив’’ или по-скоро Цветна есен. Да беше цветна, но ние бяхме повече заинтересувани от кученцата и прекрасните фонтани, на които станаха страхотни снимки между другото. Стояхме около един час и вече нямахме търпение да отидем на главната в Пловдив и да обиколим местата, които си бяхме набелязали.







Още от слизането се запътихме към сладоледената къща AFFREDDO. И първата ни пречка беше, че имаше прекалено много хора, нито една свободна маса, празни стомаси и разпилени очаквания ( следващия път ще чакаме на пейка, докато не се освободи маса!!! ) .



Познайте от три пъти накъде се запътихме веднага след това. Познайте, де.. Книжарницата? Да! И Хеликон и Хермес, влязохме поне три пъти и просто нямаше как да изляза без книга. Взех си втората книга от поредицата на ‘’Вещерът’’ – Меч на съдбата от Анджей Сапковски. И разбира се и Теодора и Румяна нямаше как да излязат без книга. Просто това е недопустимо!

А аз си намерих това!!!!! <3 


Читател в естествената си среда, хаах! 
Обикаляхме из уличките в Пловдив, нагледахме се на страхотна архитектура, невероятни графити ( поздравления на художниците, просто!!! ), хубави фонтани.. но повече на снимките! Не можахме да посетим Старият Пловдив, нито пък други забележителности, бяхме ограничени от време..но със сигурност ще се върнем отново само ние и ще си прекараме супер, сигурна съм в това!








Минахме и през Costa, разбира се. Взех си Кокосово лате ( не е реклама ), беше много вкусно, но само до средата на напитката. После колко горчиво беше, леле.. не знам дали бих повторила, но пък поне беше приятно до една степен.


Накрая нямаше как да не завършим разходката с Мак Донълдс! Взехме си хамбургери с пържени картофки и се качихме на втория етаж, говорихме си и неочаквано стана време да се връщаме към автобуса и да отпътуваме към Ямбол. Качихме се и целият път премина със смях, музика, разглеждане на снимките от дългия и хубав ден и приятни емоции! 









Последния път, когато ходих в Пловдив беше може би преди 2 години, но този път беше още по-хубаво и от преди. Нямам търпение да се върнем отново и да имаме още повече време за разходка из този прекрасен град. Благодаря на приятелките ми за страхотните емоции! А аз ще се радвам на вашите коментари! :))

Благодаря ви, че ме четете!


Мари. 

You May Also Like

2 коментара

  1. Чудесни фотографии, невероятен град!
    Страхотно е, че си имала възможността да отидеш повече от веднъж там. А пък още по-хубаво е, че си открила ,,Двор от мъгла и ярост".
    Изглежда, че ти и твоите приятелки сте си изкарали чудесно, което е и най-важното.

    Успех и всичко най-хубаво!

    П.П. Чудесна публикация, много... вдъхновяваща. :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, благодаря ти за коментара!
      Така е, Пловдив е един страхотен град, но не можах да му се насладя максимално, нямам търпение да го посетя отново!
      Ох, влюбих се в новите корици на Дворът, просто любов от пръв поглед! ♥
      Успех и на теб, във всичко!
      Благодаря, отново! ^^

      Изтриване