Една история за елфите и хората ''Двор от рози и бодли'' от Сара Дж. Маас - Ревю

Издателство : Егмонт
Автор : Сара Дж. Маас
Страници : 492
Оценка в Goodreads : 5/5 


‘’Двор от рози и бодли’’ на Сара Дж. Маас е първата книга, от новата и поредица, озаглавена със същото име. Книгата е подобие на ‘’Красавицата и звяра’’ и останах наистина много впечатлена. Въобще не съжалявам, че прочетох книгата! Това вече е един от моите жанрове! Книгата ме стискаше здраво от началото до края. Втората половина от книгата ме отнесе като ураганен вятър. Последните стотина страници, бяха меко казано изумителни. Сега нека преминем към същинската част на това ревю.
Досега не бях чела нищо от авторката, а сега съжалявам че не съм го направила по-рано. Определено ще прочета и останалата част от творчеството и. Впечатлена съм от стилът и на писане. Всичко е описано толкова детайлно и красиво, че не може да ви остави намира, но и вие не искате да го оставите. На външен вид, книгата също ще ви хареса. Нюансите на черно и червено се сливат просто прекрасно. Също и картата, която е на първите страници от книгата, също ме грабна.
Фейра е нашата героиня. Тя е невероятно жестока, когато става въпрос да гарантира оцеляването на семейството си, тя също е и доста емоционална и мека. Фейра се бори в нея да оцелее човешкият свят, след като съдбата на семейството и си е отишла. Тя е единствената, която желае да вземе екстремни рискове, за да осигури тяхното оцеляване. Въпреки, че гората е опасна през зимата и опасностите, които идват заедно с лова, Фейра прави тези трудни избори и разбира техните последствия. Тя трябва да направи друг избор, когато Тамлин – един от безсмъртните елфи в форма на звяр – идва да иска заплащането и за убийството на един от неговите хора. Или да умре или да прекара живота си в земите на Притиан. Макар, че самата тя предпочита да умре, се замисля че е дала обещание на мъртвата и майка, да запази семейството заедно. От това обещание и просия на семейството, Фейра тръгва с Тамлин неохотно.
Въпреки, че ‘’Двор от рози и бодли’’ е базирана на ‘’Красавицата и звяра’’ открих, че Сара Дж. Маас е донесла невероятно количество въображение към историята и я променя по толкова начини, че това я прави много различна и по-добра от ‘’оригинала’’ .  Точно когато си мислих, че това фигурира нещата в историята, всичко се обърна с главата надолу.

Тамлин беше един очарователен характер. Той е смел, загадъчен, добър войн и управник, готов на всичко за доброто на хората си. Беше много сложен герой. Въпреки, че той се превръщаше в звяр, той бе грижовен и мил, също и пълен с любов. Много беше приятно, да наблюдавам като читател как се развиваше връзката им с Фейра. Имаха доста ‘’горещи’’ сцени.. на моменти оставах без дъх.
Имаше и някои второстепенни герои, които правеха историята, още по-добра. От служителите на къщата като Алис, до пратеника Люсиен. Както и един от отрицателните герои в книгата, а именно това е Рисанд. Няма как да си изкривя душата, беше изграден повече от перфектно! Имаше невероятно количество от сърце. Отношенията на героите, са много добре оформени също и изглеждаха абсолютно неразделна част от екипа.
В света на Притиан е също много интригуващо. Имаме страхотен поглед към нещата, като техните годишни тържества, обичаи. Фестивалите им са смъртоносни и съблазнителни, както и едновременно ефектни и опасни. Няма да издавам, просто ще ви кажа, че е много вълнуващо.

Цялата история, беше представена фантастично. Имам чувството, че не съм казала всичко..просто тази книга ме остави без дъх.. Задължително трябва да се прочете, за да разберете какво имам предвид. Тази книга ми е една от любимите, тази година! Препоръчвам ви я с две ръце! Много съм щастлива от факта, че на 28 май историята на Фейра и Тамлин продължава в следващата книга ‘’Двор от мъгла и ярост’’.

Любими цитати :
‘’- Защото човешките ти радости ме пленяват – начинът, по който изживяваш всичко в рамките на смъртния си живот толкова диво и силно, наведнъж..омайващо е. Всичко това ме привлича, макар да знам, че не бива, и се опитвам да устоя.’’

‘’Осъзнах, че копнея за топлината му, за близостта му едва когато той си тръгна.’’

‘’-Обичам те- прошепна той и ме целуна по челото. – С всички твои бодли.’’

Благодаря на издателство Егмонт, за възможността да прочета тази невероятна книга, в замяна на честно ревю! :)


-Мари.

You May Also Like

4 коментара

  1. Много хубаво ревю си написала! Определено вече искам да я прочета още повече. <3

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасно ревю. А колкото до книгата - обожавам я и също нямам търпение да излезе втората част. :3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Теди! :) Аз вече отброявам дните.. <3

      Изтриване